onsdag den 4. juni 2014

Honningtyven

Man lærer altid noget nyt, når man undret sig og begynder at stille spørgesmål.


Hvorfor sidder de her to humlebier på toppen af akelejen og ikke inde i den?


Hvor kommer de små huller på toppen af løjtnantshjerterne fra?Heldigvis kan man google mange ting i dag. Og det er ikke kun humlebierne i min have, der stjæler nektar ved at lave en lille slids i toppen af planterne for at suge nektar. Det gør de tit, når blomsterne er for små til at de kan gå end i dem. Men på den måde kommer de ikke i kontakt med blomsternes pollen, og blomsterne bliver ikke bestøvet. Derfor kalder man det for "nectar-robbing".Og til sidst et billede af det sidst udsprungne løg i haven. Er det mon en Caloscordum oreophilum eller Rosenpryd på dansk?


I morgen går turen til Kolding plantemarked. Og jeg glæder mig rigtig meget til det.
Ha' en dejlig dag og måske vi ses.

4 kommentarer:

 1. Hej Laleh

  Det har jeg også lagt mærke til -honningtyvene-
  Specielt med oversøiske planter der er tilpasset bestøvning med andre bier og insekter er det indimellem den eneste måde insekterne kan komme ind til honningen.
  Det gælder også for mange kultivarer især de mange (over)fyldte;)

  Og ja det ligner rosenpryd Caloscordum oreophilum - der findes selektioner i forskellige grader af pink.

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
 2. Hej Laleh
  Jeg håber I har lidt tørvejr i kloding i dag og at du kommer hjem med nogle gode planter til haven!
  Jeg kender ikke Rosenpryd men så er det godt andre gør, den er meget flot og sikke en farve. Jeg har ikke lige lagt mærke til om jeg har huller i mine blomster, men jeg har nu også undret mig over hvorfor de sad oven på i stedet for, at kravle ind.
  Fortsat god dag
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin - rosenpryd. Den kender jeg ikke. Har du købt den på planteskolen ?
  - ja heldigvis er Google opfundet - hvad man ikke kan finde ud af - fantastisk !!!

  SvarSlet
 4. ja det er lidt træls når blomsterne er så fansy at Bier og brumbasser ikke kan finde ind i dem. derfor vælger jeg tit blomster med lidt mere åben struktur. men ind imellem falder jeg jo for en fin fyldt en alligevel.

  KH
  Marianne

  SvarSlet

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)