onsdag den 2. april 2014

Ukrudt

Der er ikke mange forskellige slags ukrudt i vores have. Men en af dem som er næsten umulig at få udryddet er denne her på billedet.


Navnet kender jeg ikke, men udseendet er meget nemt genkendeligt. Den har imponerende evne til at tilpasse sig omgivelserne. Hvis den får lov til at stå urørt, så bliver den ret stor og blomstrer senere end på et mere udsat sted, hvor den sætter blomst meget tidligere. Strengene er meget skrøbelige og knækker let. På den måde er det svært at få hele planten med, hvis man ikke er opmærksom.


Blomsterne er uanseelige, men er rigtig gode til at sætte frø.Også intet indlæg uden en blomst. En skøn hyacint.


15 kommentarer:

 1. Hej Laleh

  Jeg har præsis samme slags ukrudt, nogen steder står den tæt - nærmest en slags bunddække - i andre bede er det lykkedes at udrydde den totalt, men det har taget et par sæsonner:)

  Frisk farve på Hyacinten!

  Ha en dejlig dag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Den er en meget overlevelsesdygtig plante. Jeg tror ikke, at jeg kan komme af med den i min have, da der kommer nye forsyninger af frø fra skoven hele tiden. Det er altid noget, at den er så nem at genkende, så den får ikke lov til at blive stor i bedene ;-)

   Slet
 2. Absolut osse noget af det ukrudt jeg elsker at hade - netop fordi det knækker, og man skal have fat i det igen!

  SvarSlet
 3. Ditto.... men du er heldig, hvis du kun har det !! :) Jeg har snerler - det er SLEMT !!!!!
  God aften....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også græs, fordi manden tit og ofte synes, der skal spredes græsfrø ;-)

   Slet
 4. Ja ukrudt kan være besværligt!!men forsvinder det her ikke af sig selv i løbet af sommeren ,eller husker jeg forkert?
  Flot hyacint:)
  Ha en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Nej desværre ikke, det sår sig selv hele året og kan blive ret stor. Måske tænker du på Vorterod (den med de gule blomster, der danner et fint gult tæppe). Den forsvinder nemlig i løbet af sommeren ;-)

   Slet
 5. Hej - er ret sikker på det er ærenpris. Flot hyacint:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg tror du har ret i det. Det eneste, der driller mig, er farven på blomsten, som er mere hvid end blå. Men det kan vel være variation i farverne. Det godt at kende navnet på sit ukrudt ;-)

   Slet
 6. En af de ukrudter der også eksistere her, og i år i stor stil, den kaldes også hønsetarm, naboen viste mig hvorfor nu det utiltalende navn, noget med at trække i stænglen og frem kommer det indre;-) Ærenpris har jeg også, den har små fine fine blå/lilla blomster, virkelig en sød krybende plante der breder sig noget vildt, den har fået en plads her, er altså så henrivende, men har også en stor have:-)
  Ha en dejlig dag Laleh hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS hønsetarm bliver nu også udryddet her;-)

   Slet
  2. Jeg kan godt se på billederne, at det er en stor have du har. Du er heldig ;-) Jeg har kun gråbladet hønsetarm, og dem er jeg meget glad for;-) Ha' en dejlig dag

   Slet
 7. pyt.... "lidt" ukrudt skader vel ikke ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Lidt" ukrudt kan jeg godt leve med ;-)

   Slet

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)