lørdag den 29. marts 2014

Dejlige dahliaer

Det ser ud til at for første gang, så er det lykkedes mig at forspire dahliaer indenfor. De andre år er de fleste af knoldene rådnet væk, og dem der blev til noget viste sig ikke at være dahlia, som der ellers stod på pakken. I år vokser planterne med enorm livskraft.Jeg mindes, at jeg har læst, at man kan tage toppen af daliaer af for at få dem til at blive mere buskede. Er der nogen der har erfaring med det? 

Umiddelbart er  det svært at klippe sådan et friskt skud af, men hvis det betyder, at planterne bliver mere harmoniske og måske får flere blomster, så må jeg tage mig sammen og klippe toppene af.

Jeg kan ikke lade være med at vise nogle få billeder fra morgenturen.

glade mandelblomster

Rådyr på flugt


Lyserøde vårfladbælg lige før udspring.

God lørdag

4 kommentarer:

 1. Hej
  Flotte fotos,må være herligt med rådyr så tæt ,bortset fra de spiser planterne:)
  I Holland klipper man toppen af de pottede dahlia netop for de skal blive mere forgrenet og buskede,men de storblomstrende typer fortjener at vokse normalt.
  Man skal ikke vande den jord du forspirer knoldene i før de har et godt skud på vej,måske derfor de rådnede for dig?opbevaring gennem vinteren er også en faktor.
  Ha en god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja, rådyrene og jeg er ikke særlig gode venner efter, at de spiste mine roser og akelejer sidste år.
   Så må jeg heller holde igen med vanding af dahliaerne lidt endnu så de ikke rådner. De dahliaer, som jeg har er storblomstrende, så vil jeg bare lade dem vokse ;-)

   Slet
 2. Vi har også af og til et rådyr i det yderste af haven - de og jeg er heller ikke helt enige om, hvad der må spises.....
  Jeg har været heldige med mine geoginer i flere år, men tror desværre, at de fik en snært frost, inden jeg fik dem gemt væk... Håber ikke de er rådnet alle sammen...
  God aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber at geoginerne overlever. I år er det første gang, hvor jeg skal have dem i krukker ;-)

   Slet

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)