onsdag den 7. maj 2014

En dejlig onsdag

Da jeg kom hjem i dag, blev jeg mødt af en dejlig frisk brise og fuglesang. Det var skønt efter at have kørt på den fynske motorvej. Ikke nok med at haven er blivet frisket op af den lille sjat regn, så lå der også en dejlig pakke til mig. Jeg var nemlig den heldige vinder af lodtrækning på Tinas blog L&E Blomster. 
Den flotte maleri er malet af Josephine Pedersen.
Haven har rigtigt haft godt af lidt regn. Men det kan ikke være meget, der er kommet. Vandtanken er nemlig stadig halvtom og min hasselurt har ikke rejst sig op endnu.


Flere allium viser deres smukke farve. Der er rigtig mange forskellige allium, der kommer til at blomstre fra nu af. Nogle af dem er nye i haven.Den her mener jeg er Allium karataviense “Ivory Queen”, men jeg er lidt usikker. Bladene plejer også at være ret flotte, men i år er de blevet nippet af sneglene.


De lyserøde scilla viser deres fine klokker.
Flere steder er der kommet de her søde pinseliljer.
Jeg mener, at jeg har plantet dem for to år siden, men sidste år var der ikke nær så mange som i år.Gudeblomsten har jeg vist nogen gange, men den er så fin i år, så I får et kig til.


Akelejerne er lige på trappen. Der er en del akelejer i haven, og som regel får de lov til at frøformere sig.


I surbundsbedene sker der også meget. Dværgrhododendron Immeditum er meget smuk nu.


Det samme gælder den her Azalea. Fælles for dem er, at de er meget svære at fotografere. Farverne er så intense og nærmest selvlysende.Under disse planter er der plantet et tæppe af småhjerter, som er enormt gode til at brede sig og er utrolig smukke med deres fine lette løv.


Ha' en dejlig dag

5 kommentarer:

 1. Tillykke med det flotte maleri, heldige dig:-D Og dejlige intense og frodige blomsterbilleder! Tak, også en dejlig dag til dig. Hilsen Anette

  SvarSlet
 2. Hej Laleh

  Og tillykke med præmien!
  Det kan da sagtens være Allium karataviense - den ligner da godt! Flere i blogland nævner at denne Allium bliver mindre og mindre som med årene. Det swvarer godt til mine erfaringer - her er det gået hurtigt og de er iøvrigt også blevet spist på af sneglene. Men hvad er ikke blevet prøvespist i år?
  Dodecatheon er en favorit!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 3. Ja Gudeblomsten er bare smuk og ser ud til at stå det rigtige sted, den er smuk der, ærgerligt at der ingen blomster kom i mine i år. Du har ret i, at det er svært at fotografere mange af rhodoerne, vi kan slet ikke gengive deres farver. Allium er ikke så langt hos mig, men jeg plejer også at være lidt bagefter dig.
  Nå ja tillykke med præmien :)

  SvarSlet
 4. Tillykke med præmien.

  Sikke nogle dejlige Allium du viser her, de er bare lækre. Ja, og den lille gudeblomst er så fin og elegant :)

  Jeg har givet dig en humlebi-stafet....

  Ulla

  SvarSlet

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)