tirsdag den 27. maj 2014

Den første rose

Nogen gange er der langt fra frø til blomst. Jeg har nu ønsket digitalis i haven gennem nogle år. Sidste år såede jeg staude digitalis i håb om, at de ville komme samme år, men det lykkedes ikke. Plan B blev at jeg købte en del og fik også nogle fra venner.  I år ser det ud til at de kommer helt af sig selv.  Den på billedet mener jeg er en af de staude digitalis, jeg selv såede sidste år. Digitalis er en fin selskabsplante til roserne. Mine roser er ikke så langt fremme. De blev alle, bortset fra de nye, klippet kraftigt ned. St. Swithun er en Austin slyngrose og plantet sidste år. Den er allerede over 1,5 m og står med talrige knopper.Den smukke Honningurt, Nectaroscordum siculum, i fuld blomst. For nogle år siden var der kun en, og nu er der fem.


Her kan man se Honningurten sammen med rød og hvid sporbaldrian, natvioler, akelejer og stor konval.


I dag var det for blæsende til at tage nærbilleder. Blomsterne vil bare ikke stå stille.

Håber I får en dejlig onsdag.


10 kommentarer:

 1. Hej Laleh sikke smuk Digitalis dejligt, at du har fået dem til at lykkedes. Skønne billeder fantastiske farver du har i din have!

  SvarSlet
 2. Hvor er digitalisen smuk i farven, må også sige at jeg hver gang nyder de flotte farver du har i haven, der er lige et eller andet over dem, der gør en forskel!

  SvarSlet
 3. Digitalis er bare så gode i bedene, med deres smukke spir. Her hos os har vi også vekslende held med dem, men i år ser det ud til at lykkes.

  SvarSlet
 4. Det var da en fin digitalis, men din honningurt er nu også meget fin, dejligt at den breder sig.
  Ja det blæser desværre lige så meget i dag, det er øv, for det udtørrer jorden endnu mere.

  SvarSlet
 5. Hej Laleh

  Det er noget rod med den vind ja - men så kan vi jo selvfølgelig nyde de stille stunder mere;)
  Flot vue med glade farver - det ser super frodigt og tæt ud!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 6. Sjovt med digitalis... For mange år siden havde jeg rigtig mange i flotte farver. De såede sig selv alle vegne, så jeg gjorde alt havde jeg kunne for at udrydde dem. Hev dem op hver gang jeg så en....
  Sidste år fik jeg lyst til at have dem i haven igen - et sted hvor de netop gerne må sprede sig... Det samme sted som de hvor før... Og hvert år har der åbenbart været en enkelt der overlevede, for de var der stadig... De er der også i år, så nu får de lov til at blive - og måske vil jeg anskaffe mig et par stykker til... sjovt som tider og vi selv forandre os..!!!
  God dag til dig

  SvarSlet
 7. Den er da underskøn den rose, og så den første. Er sikker på du nyder dem, og duft er der sikkert ikke meget tilbage af :-) Hvis du har det som mig, så indsnuses al duft, til vinterminder.
  Her blæser det også helt vildt, der er blade og fnuller overalt. Håber snart det bliver roligt vejr, så jeg kan få fejet igen.

  SvarSlet
 8. Your digitalis seem so healthy and well grown Laleh! Your garden is really delightful !

  SvarSlet
 9. Hej Laleh.Skønne billeder fra din have.Og digitalis er et must i haverne med deres smukke spir.
  Smuk rose..........kan næsten dufte den.
  God aften Jette.

  SvarSlet
 10. Hej Laleh

  Dejlige billeder fra din have!
  Din digitalis har nogle fine farver! - og honningurten er da bare skøn!

  God aften!
  JetteMajken

  SvarSlet

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)