mandag den 3. marts 2014

Pieris japonica

For det meste går jeg kun op i blomster, og det er dem, der tager det meste af min opmærksomhed og ikke mindst tid. Ikke fordi jeg ikke synes træerne er vigtige, men de er nok som velopdragne børn, der passer sig selv og ikke er så opmærksomskrævende. Det er også nemmere at finde plads til en ny staude eller rose, til forhold til større buske eller træer.


En busk (hvis man kan kalde den det) som betyder rigtig meget for mig er den her pieris japonica som er over 4 meter høj og har den flotteste stamme. Den er med til at give haven karakter. 

Den blev angrebet af en svampesygdom for to år siden, og vi var nødt til at klippe det meste kronen væk. Den kommer heldigvis rigtig fint i år med lyserøde blomsterknopper, der pynter godt i øjenhøjde.

Kronen er ved at tage form igen, og i maj kommer den med fine flammefarvede nye skyd.

1 kommentar:

Hej
Tak fordi du vil kigge med i Blomsterland. Læg endelig en besked. Jeg bliver altid glad for at høre fra dig. Jeg læser alle kommentarer og er glad for, at du har givet dig tid til det. Jeg har valgt ikke at kommentere på min egen blog med mindre, der bliver spurgt til noget specifikt. I stedet vil jeg bruge tiden på at glæde andre bloggere ved at kommentere deres indlæg.
Håber du kunne lide det, du har set ;-)